چاپ ديجيتال امروزي، روش چاپ بسيار جواني است که هنوز دهه 30 عمر خود را پشت سر نگذاشته است؛ اما در همين دوران جواني چنان پيشرفتي کرده و چنان يکه تازي مي کند که گويي آينده دنياي صنعت چاپ را قصد دارد تسخير کند، فعلاً که دور، دور چاپ ديجيتال است.


در دنياي سرعت، بشر عشق سرعت حوصله انتظار را ندارد، حتي اگر انواع ديگر چاپ اين رقباي مسن تر ادعا کنند که کيفيت کار بالاتري دارند. چاپ ديجيتال اين جوان شيطان و تند و تيز مي داند؛ رقبا چه ادعايي دارند و در تلاشي سخت در پي آن است؛ پرواز کند و در عالم چاپ نظر همه مشتريان را تنها به خود جلب کند. قبل از هر توضيحي درباره چاپ ديجيتال لازم است مانند هر بررسي ابتدا به سراغ ريشه ها برويم و از گذشته شروع کنيم تا بتوانيم قدم‌به‌قدم پيشرفته و به کنون و آينده برسيم.


چاپ ديجيتال

بهترين چاپخانه ارائه دهنده چاپ ديجيتال


دهه 1990 دهه تولد اولين چاپ ديجيتال امروزي است، زماني که در آوريل سال 1990 نخستين دستگاه چاپ ديجيتال وارد بازار شد. زماني که مجله اينديگو با انتشار اولين تصاوير رنگ‌شده با دستگاه ديجيتال انقلاب ديجيتال را در دنيا شعله ور کرد. انقلابي که صنعت چاپ را به جايي رسانده است که شما در خانه خود پشت ميز صبحانه تان موقع نوشيدن چاي با کمک اينترنت در کمال فراغت بال چاپ پوستر کنسرت خود يا نمايشگاه خودتان و يا هر کسب وکاري را انتخاب مي کنيد؛ چاپي سريع که محصول چاپي باکيفيت زيبا براي شما ارمغان مي آورد. چاپ ديجيتال مي آيد رنگ هاي طرح هاي انتخابي شمارا مديريت مي کند و آنچه شما پسنديده‌ايد را با همان کيفيت تقديم مي کند. خواننده محترم اجازه دهيد بي انصافي نکنيم و تاريخچه چاپ ديجيتال را محدود به نوع امروزي آن نکنيم، اين نهايت بي انصافي است. خود ديجيتال از ريشه عميق تري برخوردار هست. به‌طوري‌که بايد از شما دعوت کنيم با ما به دهه 1940 سفر کنيد؛ زماني مقارن با پايان جنگ جهاني دوم که اولين کامپيوتر ديجيتال به نام انياک ساخته شد و اين لحظه تاريخي شروع عصر ديجيتال است. عصري که تا به امروز هرروز برگ زرين جديدي را در جهت آسايش بشريت معرفي مي کند. بعد از ساخت انياک، در سال 1959 نخستين پلاتر ديجيتال متولد شد تا چاپ تصاوير کامپيوتري شروع شود. پيشرفت ديجيتال به همين جا محدود نشد همگام با تولد نرم افزارهاي مختلف کامپيوتري، نرم افزار painting توسط زيراکس عطش زيبايي طلبي بشر را برافروخت تا هنر، جسم سخت کامپيوتر را تصرف کند و روح را وارد اين جسم في کند. در سال 1972 يک سال قبل از تولد اين نرم افزار در عرصه صنعت چاپ، اتفاق بسيار ميموني افتاد، دستگاه پرينتر ليزري باکيفيت چاپ 500dpi و سرعت چاپ 600 صفحه در دقيقه ساخته شد تا راه براي ورود اولين پرينتر تجاري دنيا باز شود که همين طور هم شد و در سال 1977 دنيا شاهد ورود نخستين پرينتر تجاري که از گاز کادميوم بهره مي‌گرفت، بود. اين دستگاه در هر دقيقه 120 صفحه را چاپ مي کرد. آن سال در تاريخ چاپ ديجيتال سال بسيار مهمي است؛ زيرا در همان سال دستگاه پرينتر جوهرافشان هم وارد بازار شد و 7 سال بعد با ورود نوع حرارتي اين دستگاه گام ديگري در توسعه روش چاپ ديجيتال برداشته شد. تا بالاخره به سال 1990 مي رسيم ورود اولين دستگاه چاپ ديجيتال به بازار. رشد در دهه 90 بسيار شتاب گرفت تا بالاخره در سال 1998 چاپگر 6 رنگ تنوع را به تصاوير ديجيتال اضافه نمود.


کيفيت دستگاه هاي ديجيتال همگام با پيشرفت فنّاوري هرروزه در جهت بالا بردن کيفيت و بهبود سرعت چاپ گام‌به‌گام مي رود. تاريخچه اي که بيانش کرديم؛ مقدمه‌اي بود براي صحبت درباره اين نوع چاپ که امروزه کاربردي فراتر از چاپ محصولات چاپي دارد، به‌طوري‌که صنايع بسته بندي و عکاسي هم از اين نوع چاپ بسيار بهره مي برند.



مقاله مرتبط:انواع چاپ ديجيتال



چاپ ديجيتال جادوگري است که تصاوير ديجيتالي که شما دوست داريد در معرض ديد ديگران قرار بدهيد يا به دست آنان دهيد را بر روي سطحي که جنس آن‌ها انتخاب کرده ايد چاپ مي کند.


در صنعت پر مدعي چاپ ليستي از مدعيان در اين عرصه وجود دارد، اگر بخواهيم ليست را نگاهي بيندازيم؛ در صدر ليست روش‌هاي رقيب ديجيتال را شاهديم، ليستي که در صدر آن به قوي ترين رقيب ديجيتال که روش افست هست مي‌رسيم. لازم است در فرصتي مناسب اين دو روش را باهم مقايسه کنيم تا عيب و هنر چاپ ديجيتال معلوم گردد؛ بنابراين قبل از آن مبحث، خالي از لطف نديديم توضيحي دقيق تري درباره کارکرد و کاربرد چاپ ديجيتال ارائه دهيم:


روش‌هاي سنتي چاپ از واسطه هاي چاپ بهره مي برند؛ يکي از اين واسطه هاي چاپ زينک ناميده مي شود و در چاپ افست کاربرد دارد و تفاوت اصلي اين دو نوع چاپ را رقم‌زده است؛ به‌طوري‌که عدم استفاده از آن در روش ديجيتال سبب سرعت‌بالاي اين نوع چاپ‌شده است؛ اما کيفيت کار را پايين آورده است. به خاطر همين اهميت لازم مي بينيم که توضيحي درباره خود زينک بدهيم؛ زينک يا پليتي که در مرحله پيش از چاپ يا ليتوگرافي طرح را براي چاپ بر روي آن کپي مي نمايند، ورق هاي است که جنس آن از ف يا کاغذ و يا پلاستيک است که با لايه اي از ترکيبات آلي پوشانده مي شوند که بسته به نوع پوشش، مصارف خاصي دارند. قابل‌ذکر است؛ اين ورقه ها ابعاد مشخصي دارند. تهيه زينک مرحله بسيار زمان‌بري است که در چاپ ديجيتال حذف‌شده است. با اين حذف غير از سرعت کار که بالا رفته است، اتفاقي ديگري نيز افتاده است؛ اتفاق بسيار مهمي که يکي از دلايل بسيار مهم محبوبيت چاپ ديجيتال است. امکان تنوع در چاپ به وجود آمده است؛ زيرا طرح با حذف واسط به طور مستقيم از کامپيوتر بر روي سطح موردنظر انتقال داده مي شود؛ بنابراين شما مي-توانيد يک محصول چاپي با چند طرح يا با نوشته‌هاي متفاوت چاپ کنيد. مي توانيد با اين روش يک داستان را تعريف کنيد، يک مجموعه و يا يک پکيج داشته باشيد، تصور کنيد؛ چند پوستر که پيام اصلي واحدي دارند راد داريد ؛ اما هرکدام با يک نوع رنگ و لعاب، هرکدام يک نوع حال و هوا.


اين حذف ويژگي ديگري را نيز براي چاپ ديجيتال تيک زده است. مطمئن هستم همه ما تجربه کرده ايم که درزماني که عجله داريم گاهي فراموش مي کنيم به جزئيات توجه کنيم يا جمله اي را طوري بيان مي کنيم که برداشت ديگري مي شود يا غلط املايي در لابه لاي کلمات ديده مي شود. در چاپ هايي غير از ديجيتال، ديگر شما نمي توانيد پشيمان شده و اقدام به ويرايش کنيد؛ زيرا واسطه چاپ وجود دارد چاپ مستقيم نيست؛ اما در چاپ ديجيتال چنين مانعي وجود ندارد و شما دستتان باز است. کجا بقيه روش‌هاي پرادعا باآن‌همه مقدمه‌چيني مي توانند چنين کارهايي براي شما انجام بدهند.


مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

مزون مُدینه طراحی و دوخت انواع لباس مجلسی و عروس من تنها Amanda Bryan دکتر هانی فروش بیمه عمر در اصفهان | برترین نوع بیمه عمر در ایران | بیمه لاکچری Jennifer مجله خودرو